Som sagts många gånger tidigare – Möjligheternas kust

Här kommer ett axplock på aktiviteter på möjligheternas kust att göra när man känner för att hitta på något.

Spela Golf

Utöver våra egna banor så har Du möjlighet att spela på någon av de många övriga golfbanorna, vilka några håller absolut världsklass. Det finns tillräckligt många för att man ska kunna spela en ny bana varje dag, även om man stannar under en längre tid. Vi har samarbete med ett flertal banor och kan erbjuda bra priser på greenfee.

Upplev ”La Liga” med fotboll i världklass

La Liga anses av många vara  världens bästa fotsbollsliga. Matcherna hårdbevakas av media och följs av fotbollsfans i såväl Spanien, som Europa och den övriga fotbollsvärlden.  Att se Málaga spela hemmamatch på ”Estadio La Rosaleda” är en upplevelse utöver det vanliga. Fotbollsklubben Malaga CF. bildades 1948 och spelar nu i  ”primera división”, den högsta divsionen i ligan. Arenan rymmer nästan 30 000 åskådare och stämningen är för det mesta på topp.

Andalusien har för närvarande 4 lag som spelar i ”primera división” och vill man besöka någon av deras arenor så går det bra på en dagsutflykt.

Skidåkning i Sierra Nevada

Man behöver inte avstå från snö och skidåkning bara för att man valt att tillbringa vintern på varmare breddgrader. Gör en dagsutflykt till Sierra Nevada och njut av meterdjup snö, med fantastisk skidåkning i ett av Europas modernaste skidsystem. Här finns många små mysiga restauranger och den charmiga lilla byn är värd ett besök bara den. Det går snabbt att ta sig hit och anländer man med egen bil parkerar man i parkeringshuset och tar hissen raka spåret upp till liftstationen. Åkningen sker på upp till 3398 möh. så utsikten är enorm och klara dagar ser man ända till Nordafrikas bergskedjor. Solen lyser nästan jämnt och högsta solskyddsfaktor är att rekommendera.

Ridning

Ridning är populärt och det finns en ridskola med svensk ledning där man även talar svenska.

Bowling

Det finns fina anläggningar att tillgå och när önskemål finns spelar vi under trevliga former, som passar både nybörjare och mera erfarna.

Fiska

Varför inte köpa ett billigt fiskespö, luta sig tillbaka och tillbringa en skön och slapp dag på stranden. Inte helt fel när solen skiner och man vill ta det lugnt en dag.

Shoppa på någon av de många marknaderna

Nästan alla dagar i veckan är det marknad i någon av de närliggande orterna. Vanligtvis pågår de 10:00 till 14:00 och här hittar man allt man kan tänka sig. Ett gratis nöje där det också finns goda möjligheter att fynda.

Besök Ronda, Mijas, Casares eller någon annan av de många små pittoreska städerna.

Lämnar man områdena nere vid havet och gör en tur upp mot bergen så hittar man små städer och byar med mycket charm och atmosfär.

Flamenco, den Spanska passionen med rötterna i Andalusien

Flamencon är en konstart som bygger på sång, gitarr och dans. Dess ursprung är man osäker på, men att det är de andalusiska zigenarna som haft det största inflytandet och utvecklat den mest, råder det ingen tvekan om. Flamencon är en del av den Spanska kulturen. Den lämnar ingen oberörd om den upplevs ”live” i sin rätta miljö. Ta möjligheten att uppleva de rätta vibrationerna på någon av de närliggande flamenkoscenerna.