Costa del Sol eller Solkusten, som den också kallas, är så väldigt mycket mera än bara sol, bad och golf. Kustremsan ligger på den Spanska sydkusten med centrum runt Malaga, Fuengirola och Marbella. Området har under långa perioder varit ockuperat av främmande folk och influenserna från andra kulturer är påtagliga. Historien är både imponerande och spännande.

Under de senaste 40 åren har Costa del Sol genomgått en enorm förändringsprocess.  Från början fanns här bara små fiskebyar, men så snart det blev känt att Europas bästa klimat fanns just här, tog turismen fart och området blev ett eldorado för bad, sol och hålligång.

Sol och bad är fortfarande av bästa klass, men numera har Costa del Sol även utvecklats till ett centrum för kultur, historia, natur- och aktiv turism.

Infrastrukturen håller en hög klass, och det är enkelt att förflytta sig mellan olka platser. Buss- och tågnätet är väl utbyggt och turerna går tätt även kvällstid.

Till skillnad från många andra turistorter så är detta inte ett område, som ”stänger ned” under vintermånaderna. Nej, Costa del Sol är levande året runt. Butiker och restauranger är öppna och folklivet pågår till sent på kvällarna. Att avnjuta något gott på någon trevlig servering, samtidigt som man vet att snö och kyla råder där hemma, känns då helt rätt.

Solkusten kallas också Golfkusten. Vi skulle även vilja lägga till epitetet ”Möjligheternas kust” då området erbjuder obegränsat med möjligheter till upplevelser av skilda slag.

Vad sägs om att kunna spela golf på ett 60-tal banor, varav flera håller internationell toppstandard. Uppleva La Liga och se fotboll i värdsklass. Tillbringa en dag på galoppbanan. Göra en dagsutfykt och åka skidor i ett av europas bästa och modernaste skidsystem, eller varför inte slappa en dag och sitta på stranden med ett metspö. Handla på de lokala marknaderna, nästan varje dag är det marknad någonstans i omgivningen. Kanske besöka Ronda,Mijas, Casares eller någon annan av de många pittoreska Andalusiska små städerna, som finns i området.

Upplev kulturen med historiska platser, museer, mat, vin och flamenco.

Kort sagt, möjligheterna är oändliga…………….

Läs mer under flikarna Golf & Aktiviteter