Santana Golf är en av ”Solkustens” mest exklusiva golfbanor. Inte för något pampigt klubbhus utan på grund av banans omgivning, layout och standard.
Det är en 18 håls parkbana, omsorgsfullt skapad av banarkitekten Cabell B. Robinson. Banan ligger på ett 138 hektar stor område, som tidigare varit en avokadoplantage. Slutresultatet av Robinsons arbete är en magnifik bana, med breda och väl definierade fairways i en plan terräng, banan passar därför mycket bra för spelare som föredrar att gå.

De stora och välskötta greenerna är omgivna av strategiskt placerade bunkrar, fyllda med sand från krossad marmor. Buggyvägarna längs banan är vackert integrerade mellan raderna av fruktträd.

Trots sin tidigare användning som avokadoplantage så är avokadoträdet inte det enda trädsorten på banan. Här finns även många andra inhemska arter som eucalyptus, apelsin-och citronträd, kaktus, fikonträd, olivträd och mangoträd, som tillsammans utgör en varierad vegetation på och runt banan.
Korkekarna längs 5:e hålet förtjänar ett särskilt omnämnande, då de har funnits här i mer än 500 år.

Den vackra miljön med sin naturliga omgivning ger spelarna en spännande upplevelse. Men det är inte bara skönheten i landskapet och dess flora och fauna som imponerar på spelaren. Hela golfbanan har fått de bästa egenskaperna för att behaga även den mest kräsne golfaren. Ett väl utbyggt bevattningssystem tillsammans med ett sofistikerat dräneringssystem ger de rätta förutsättningarna för bra golf under de flesta typer av väderförhållanden.

Rent tekniskt är Santana Golf en bana som tilltalar alla typer av spelare. Breda fairways och stora greener känns tryggt för den mer oerfarne spelaren, medan den unika designen av varje hål med vaktande greenbunkrar och spridda vattenhinder ger en ständig utmaning även för den mer erfarne spelaren.

Klicka på bilderna nedan för att se dem i ett större format.

Banfakta

Antal Hål: 18

Gul: 5 654 meter

Röd: 4 860 meter

Par: 72

Faciliteter: Klubbhus, restaurang, driving range och putting green

Lämpligt boenden: Det går utmärkt att kombinera denna bana med boende i:
Doña Lola
Leila Playa
Elviria